Midsommarfirande på Åbergsgården i Lögdeå 2010

Vid Åberggården i Lögdeå firades midsommar och för arrangemanget stod Lögdeåbygdens intresseförening. Vädret var strålande och uppslutningen var stor.

– Jag tror det var närmare 1000 personer samlade när det var som mest. Helt klart ett publikrekord, säger Dan-Olof Lindberg ordförande i föreningen, sen är det så roligt att så många kommer hit från andra håll. Det är många nya ansikten man träffar på den här dagen.

Årets firande kom att gå mycket i musikens tecken och det genom lokala förmågor. Först ut var Bolinders musikanter som framförde traditionella sommarsånger, därefter fortsatte Chillin with my gnomies. Denna grupp består av ett gäng tjejer från Mo som spelar rock med en skön attityd. Då publikmagneten och manskören Byzz Boys gjort sommaruppehåll fick Byzz Kidz chansen och gjorde stor succé. Fyra sånger hann de med innan det var dags för Erik Nilsson och Samuel Sondell att beträda scenen. De framförde kända sånger som de skrivit egna arrangemang till och ackompanjerade dessa med bravur på gitarr. Lars Häggström med band fick avsluta den musikaliska delen av midsommarfirandet. Repertoaren bestod av klassiska rock och poplåtar och bandet bjöd på stor spelglädje.

Det dansades även runt midsommarstång, såldes fika och man kunde också pröva på ponnyridning. Aspeåprofilen Ruben Sandman fick många glada skratt när han med sedvanlig glimt i ögat framförde sina betraktelser över livet i Lögdeå med omnejd.

Dagens sista inslag var den prestigefyllda Byakampen. I den avgörs det vilken by som är den mest framstående, genom tävling i grenar som exempelvis äggkastning och dragkamp. De medverkande byarna Aspeå, Ava, Lögdeå och Mo ställde upp med var sitt lag bestående av barn och vuxna. Efter några spännande och hårda duster, ivrigt påhejade av den entusiastiska publiken, stod det klart att den självklara segraren för året var Mo. Till synes mycket nöjda med besöket i Lögdeå lämnade den månghövdande skaran Åbergården för fortsatt midsommarfirande på andra platser.

   [ juni 2010 / 24 bilder ]